Οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα του εαρινού εξαμήνου "Ιχθυολογία" . Παρακαλούνται όπως το δηλώσουν στο ecource. Απο εκει θα γίνεται πλέον η επικοινωνία.
εκ του εργαστηρίου
Τίτλος: Αποσαφηνίζοντας τη γενετική βάση χαρακτηριστικών ανάπτυξης σε επιλεγμένους γoνότυπους στο Ευρωπαϊκό λαβράκι (Dicentrarchus labrax)
Η φαινοτυπική ποικιλότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσαρμογή, την εξέλιξη, αλλά και τη διαχείριση των ειδών και των πληθυσμών τους. Συνεπώς, η κατανόηση της συχνά πολύπλοκης, σχέσης φαινότυπου – γoνότυπου ανέκαθεν συγκέντρωνε έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον. Η υπόθεση εργασίας της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι ότι συγκεκριμένοι μονοκουκλεοτιδικοί πολυμορφισμοί (Single Nucleotide Polymorhpisms, SNPs) στο γονιδίωμα του Ευρωπαϊκού λαβρακιού έχουν σημαντική επίδραση στα χαρακτηριστικά ανάπτυξης (π.χ. μήκος, μορφολογικά χαρακτηριστικά και κατά συνέπεια εμπορική αξία του είδους). Τα εν λόγω SNPs αποκαλύφθηκαν σε πρόσφατη έρευνα που εξέτασε γονιδιώματα από καλλιεργούμενους και φυσικούς πληθυσμούς λαβρακιού.
Για τις ανάγκες της παρούσας μελέτης συλλέχθηκαν άτομα λαβρακιού διαφορετικών SNPs γονοτύπων. Η προτεινόμενη διπλωματική εργασία περιλαμβάνει την μορφολογική μελέτη. Στη συνέχεια θα γίνει στατιστική συσχέτιση με χρήση πολυπαραμετρικών αναλύσεων σε σχέση με τις διάφορες γoνοτυπικές κλάσεις των SNP. Επιβεβαίωση της υπόθεσης εργασίας θα βοηθήσει την περισσότερο στοχευμένη, και άρα ενδεχομένως αποδοτικότερη, εμπορική εκμετάλλευση του είδους.
Η διπλωματική εργασία θα γίνει στα Ιωάννινα , στο εργαστήριο Ζωολογίας. Θα υπάρχει συνεργασία με ερευνητικές ομάδες από το εργαστήριο Γενετικής του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. και του Διεθνούς Πανεπιστημίου.
Η έναρξη της διπλωματικής εργασίας θα είναι από 1/10/2023.
Οι διαλέξεις του μαθήματος Υδατοκαλλιέργειες θα αρχίσουν απο την Τετάρτη 22/3/2023. για αυτή την εβδομάδα η πρώτη διάλεξη θα ξεκινήσει στις 16 μμ. στην αίθουσα που ορίζει το πρόγραμμα.
Οι φοιτητές που πρόεκιται να παρακολoυθήσουν το μάθημα θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο ecource.
εκ του εργαστηρίου
Την Τετάρτη 2/11/2022 και ώρα 13 μμ θα γίνει η δημόσια παρουσίαση της Διδακτορικής Διατριβής του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών κ. Ιερεμία Χουσίδη. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα Α του κτηρίου ΒΕΤ.
Η παρουσίαση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά μέσω MsTeams στο σύνδεσμο:
Οι φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα : Λιμναία και Ποτάμια οικοσυστήματα και οργανισμοί" θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στη σελίδα του μαθήματος στο ecource. Το μάθημα θα διδάσκεται απο συνεργάτη στα πλαίσια του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας. Η επικοινωνία των φοιτητών με τον διδάσκοντα ή τον συντονιστή του μαθήματος θα γίνεται μέσω του ecource.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη των διαλέξεων και εργαστηριακών ασκήσεων.
εκ του εργαστηρίου
οι φοιτητές της Γ ομάδας του 3ου έτους που παρακολούθησαν το προηγούμενο εξάμηνο τις συμπληρωματικές εργαστηριακές ασκήσεις Ζωολογίας καλούνται να παρακολουθήσουν την τελευταία άσκηση που αφορά την μορφολογία και την ανατομία των θηλαστικών. Η άσκηση θα γίνει την Παρασκευή 1/4 και ώρα 15 μμ.
Όσοι φοιτητές του 2ου έτους δεν έχουν παρακολουθήσει την άσκηση μπορούν να έρθουν.
Οι φοιτητές υποχρεωτικά θα φέρουν τις εργαστηριακές μπλούζες και θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
εκ του εργαστηρίου
οι φοιτητές του 3ου έτους που παρακολούθησαν το προηγούμενο εξάμηνο τις συμπληρωματικές εργαστηριακές ασκήσεις Ζωολογίας καλούνται να παρακολουθήσουν την τελευταία άσκηση που αφορά την μορφολογία και την ανατομία των θηλαστικών. Οι ασκήσεις θα γίνουν άυριο Παρασκευή 18/3 θα ασκηθούν οι δυο πρώτες ομάδες ως εξής:
Ομάδα Α 15μμ-17:30 μμ
Ομάδα Β 17:30-20μμ
Η ομάδα Γ θα ασκηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα ακολουθήσει ενημέρωση.
Οι φοιτητές του 2ου έτους μπορούν να έρθουν σε μια εκ των τριών ομάδων.
Οι φοιτητές υποχρεωτικά θα φέρουν τις εργαστηριακές μπλούζες και θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
εκ του εργαστηρίου
Το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2021-22) θα διδαχθεί το μάθημα : "Ιχθυολογία". Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2022-23) θα διδαχθεί το μάθημα "Υδατοκαλλιέργειες".
Οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακαολουθήσουν το μάθημα "Ιχθυολογία" θα πρέπει να συνδεθούν στη σελίδα του μαθήματος στο ecource και μέσω αυτού πλέον θα ενημερώνονται. Ο ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 25 φοιτητές.
Τα μαθήματα επιλογής Θαλάσσια Βιολογία καθώς και Ποτάμια και Λιμναία Οικοσυστήματα (Λιμνολογία) πρόκειται να διδαχθούν στο εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους.
Τα μαθήματα θα διδάσκονται από την κ. Όλγα Πετρίκη.
Ο αριθμός των φοιτητών που μπορεί να παρακολουθήσει το κάθε μάθημα είναι έως είκοσι (20).
Οι φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ένα ή και τα δυο μαθήματα θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο mail της διδάσκουσας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Λεπτομέρειες σχετικά με την διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνουν γνωστές αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου.
εκ μέρους της διδάσκουσας