Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 12:49

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων

Προστέθηκε από τον 

Ανοιχτή εκδήλωση για τις σοβαρές επιπτώσεις από τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στη ζωή της υπαίθρου και τον άνθρωπο διοργανώνει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ), στα Γιάννενα την Παρασκευή, 27/10/23 και ώρα 6.30 – 8.30μμ, στον Πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τις καταστροφικές συνέπειες της τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων στη φύση αλλά και γενικότερα στη ζωή της υπαίθρου. Τα δηλητηριασμένα δολώματα («φόλες») παραμένουν εδώ και δεκαετίες μια κοινή και εξαιρετικά επιζήμια πρακτική που συνεχίζει να πλήττει τη ζωή στην
ελληνική ύπαιθρο χωρίς να κάνει διακρίσεις.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσίαση των δράσεων του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα, ενημερωτικές παρουσιάσεις για τη φύση και τη βιοποικιλότητα της περιοχής και τη συνύπαρξη με τον άνθρωπο, προβολή βίντεο, κινητή έκθεση φωτογραφίας καθώς και συζήτηση για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του κρίσιμου προβλήματος της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Διαβάστηκε 338 φορές