Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 10:01

Νέο κτίριο ΒΕΤ Σημαντικό

Προστέθηκε από τον 

 

pinakida

BET New building 2

Το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ολοκληρώθηκε και παράδοθηκε το νέο κτήριο του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Το κτίριο είναι συνολικής επιφάνειας 3.500 τμ και βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Διοίκησης (Μεταβατικό). Περιλαμβάνει 8 χώρους φοιτητικών εργαστηρίων και 4 αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και 2 αίθουσες βαρέων οργάνων. Σημειώνεται δε πως ο πάγιος και επιστημονικός εξοπλισμός του κτιρίου φτάνει το ποσό των 2.350.000€.

BET NEW Building interior 1 BET New building  interior 2

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις 18/03/2010, και σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτάθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου η κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση της 4ης εφαρμογής του Πολυδύναμου Κτηρίου του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε την απόφαση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του κτηρίου, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου 2016 μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, επετεύχθη η προσωρινή παραλαβή του κτηρίου. Τον Ιούλιο του 2016 εγκαταστάθηκε ο πάγιος εξοπλισμός στο κτήριο και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ξεκίνησαν τα μαθήματα και τα εργαστήρια του Τμήματος.

Η συνολική έκταση του Κτηρίου ανέρχεται σε 3.750 τ.μ. και περιλαμβάνει:
Οκτώ εργαστήρια:

  • Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
  • Βιολογίας και Μικροβιολογίας
  • Βοτανικής και Υδροβιολογίας
  • Οικολογίας και Εξελικτικής Βιολογίας
  • Ανοσολογίας και Αναπτυξιακής Βιολογίας
  • Ζωολογίας και Φυσιολογίας Ζώων
  • Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής
  • Οργανικής Χημείας και Φυσικοχημείας

Δύο αίθουσες διδασκαλίας 100 θέσεων
Δύο αίθουσες διδασκαλίας 50 θέσεων
Αίθουσα Οργάνων
Οκτώ γραφεία Καθηγητών και
Σκοτεινό θάλαμο

 

Διαβάστηκε 12599 φορές