Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 14:44

Διπλωματικές εργασίες εργαστηρίου BCL 2024-2025

Προστέθηκε από τον 

 

Οι φοιτητές/φοιτήτριες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν διπλωματική εργασία στο Εργαστήριο Διατήρησης της Βιοποικιλότητας σε κάποιο από τα θέματα που ανακοινώθηκαν για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρούσα φόρμα έως 3/3/2024.

Αίτηση ανάληψης διπλωματικής BCL 2024-2025 (Β. Κατή) https://forms.gle/KBfknmUvwa9E41cr5

Το Εργαστήριο θα επικοινωνήσει μαζί σας με e-mailγια συνάντηση/συνέντευξη τη Δευτέρα 4/3/2024 (13.00-15.00) πριν την οριστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο κανονισμός εκπόνησης διπλωματικών εργασιών στο BCLείναι διαθέσιμος εδώ

 

Θέμα 1: Delimitation of old-growth woods in roadless areas through remote sensint.

Περιγραφή: Ο/Η φοιτητής/τρια θα συνεργαστεί με τον κ. Ιωάννη Κόκκορη, Επίκ. Καθ. Πανεπιστήμιο Πατρών για τον εντοπισμό παλαιών παρθένων δασών στις περιοχές χωρίς δρόμους του Νομού Ιωαννίνων. Επικουρική συμμετοχή στην ομάδα που θα πραγματοποιήσει δειγματοληψίες πεδίου (δομή δασικής βλάστησης).

Ο/Η φοιτητής/τρια δύναται να συμμετάσχει σε σχετική διεθνή δημοσίευση.

Απαιτείται: Καλή φυσική κατάσταση, ορειβατική εμπειρία, ορειβατικός εξοπλισμός. Πρότερη γνώση GIS, εθελοντισμός σε ΜΚΠΟ και η διάθεση φωτογραφικής μηχανής θα συνεκτιμηθούν θετικά.

Συνεργασία:Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Β. Κατή. Επιστημονική συνεργασία: Επικ.  Καθ. Ιωάννης Κόκκορης (Πανεπιστήμιο Πατρών) Μαρία Πετρίδου (μεταδιδάκτορας BCL).

Χρηματοδότηση: Η διπλωματική εργασία θα ενταχθεί στο πλαίσιο του έργου «INTEGRADIV». Καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Η μετακίνηση και η εργασία πεδίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα έργου. Δεν απαιτείται διάθεση αυτοκινήτου από τον/την φοιτητή/τρια.

                

Θέμα 2: The role of forest openings on butterfly diversity conservation

Περιγραφή: Ο/η φοιτητής/τρια θα συμμετέχει σε εργασίες πεδίου δειγματοληψίας πεταλούδων στα δάση του Νομού Ιωαννίνων.

Ο/Η φοιτητής/τρια δύναται να συμμετάσχει σε σχετική διεθνή δημοσίευση.

Απαιτείται: Αυτονομία μετακίνησης, καλή γνώση Η.Υ. Γνώσεις επί της οικολογίας/ συστηματικής των πεταλούδων, GIS και της γλώσσας προγραμματισμού R, εθελοντισμός σε ΜΚΠΟ και η διάθεση φωτογραφικής μηχανής θα συνεκτιμηθούν θετικά.

Συνεργασία:Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Β. Κατή. Επιστημονική συνεργασία: Δρ. Κωνσταντίνα Ζωγράφου (Διδάσκουσα στο ΒΕΤ, Μεταδιδάκτορας του BCL), Κωνσταντίνα Νάσιου (Υπ. Διδάκτορας).

Χρηματοδότηση: Η διπλωματική εργασία θα ενταχθεί στο πλαίσιο του έργου «INTEGRADIV». Καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης. Η μετακίνηση και η εργασία πεδίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα έργου. Δεν απαιτείται διάθεση αυτοκινήτου από τον/την φοιτητή/τρια

Διαβάστηκε 425 φορές