Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 20:43

Συμμετοχή του ΤΒΕΤ στο 2ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Βιοεπιστημόνων || Πώς ο εγκέφαλος διαμορφώνει την πραγματικότητα: Ο νευρώνας Jennifer Aniston και άλλες περιπέτειες 2.0

Προστέθηκε από την 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι απόφοιτες του τ. ΒΕΤ που είχαν ενασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους με ομάδα μαθημάτων που αναφέρονται στην επικοινωνία της επιστήμης (Γνωστική Νευροεπιστήμη, Ακαδημαϊκά Αγγλικά για Βιοεπιστήμονες, Σχεδιασμός Διδασκαλιών Βιολογίας), θα παρουσιάσουν ένα διαδικτυακό δρώμενο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η εκδήλωση (social event) θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 και ώρα 22:00 στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Φοιτητικού Συνεδρίου Βιοεπιστημόνων και θα είναι ανοιχτή για τους συνέδρους.

Λίγα λόγια για το δρώμενο:
Η ανθρώπινη περιέργεια εδράζει σε προϋπάρχουσες γνώσεις, επομένως εκπαιδευτικές εμπειρίες, όπως ενημερωτικές εκδηλώσεις, μπορούν να παρέχουν στους φοιτητές και στις φοιτήτριες κίνητρα για μάθηση καθώς και πρόσβαση σε πολύπλοκα, διεπιστημονικά πεδία.
Για το σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε έναν άτυπο χώρο μάθησης, με τη μορφή διαδικτυακού δρώμενου που αναφέρεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σχεδιάσαμε τις ομιλίες/performances με πρόθεση να αξιοποιήσουμε την περιέργεια και το ενδιαφέρον για εξερεύνηση των συμμετεχόντων.

Επίβλεψη, επιστημονική & καλλιτεχνική επιμέλεια:
Δρ. Λευκοθέα-Βασιλική Ανδρέου

Έρευνα & Παρουσίαση (με αλφαβητική σειρά):
Κατερίνα Κηροποιού
Παναγιώτα Κουλούρη
Παναγιώτα Παπαπέτρου

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ιστοσελίδα συνεδρίου:
https://www.pfsb.gr/

Διαβάστηκε 441 φορές