Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 11:35

Γνωστική Νευροεπιστήμη | Cognitive Neuroscience

Προστέθηκε από την 

Καλησπέρα, ελπίζω να είστε όλες και όλοι καλά,

Στο εαρινό εξάμηνο προσφέρεται το μάθημα της Γνωστικής Νευροεπιστήμης (Cognitive Neuroscience).

Παρακάτω είναι η σελίδα του μαθήματος στο ecourse (δεν απαιτείται κλειδί εγγραφής).

http://ecourse.uoi.gr/course/view.php?id=1909

Σε αυτό το μάθημα θα διδάξω τις ανώτερες γνωστικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, όπως η μάθηση, η σκέψη και η μνήμη. Ακόμη, θα μιλήσω για τις τεχνικές απεικόνισης του ζωντανού εγκεφάλου (π.χ. fMRI, MEG, EEG) και θα θέσω τις βάσεις για την κατανόηση των τεχνολογιών αιχμής στο πεδίο.

Επίσης, οι φοιτητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε ομάδες πάνω στην κατανόηση άρθρου (primary research) της επιλογής τους και στην παρουσίαση των βασικών σημείων αυτού στην ολομέλεια, στα πλαίσια διήμερου σεμιναριακού κύκλου.

Το μάθημα ανήκει στα μαθήματα εμβάθυνσης/ειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου 7 και είναι μέρος του κύκλου «Βιομοριακές Επιστήμες και Βιοτεχνολογία».

Η διδασκαλία γίνεται στα Αγγλικά έτσι ώστε να προσφέρεται η εκπαιδευτική εμπειρία αντίστοιχων αγγλόφωνων μαθημάτων Ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Παρακαλώ σημειώστε ότι το μάθημα δεν έχει προαπαιτούμενα και ότι υπάρχει ευελιξία, εάν ζητηθεί, ως προς την μετακίνηση των διαλέξεων στο ωρολόγιο πρόγραμμα προς διευκόλυνση των φοιτητών/τριών.

Τέλος, στα πλαίσια του μαθήματος πραγματοποιείται σειρά δράσεων για extra credit, όπως το Science Spring Picnic, καθώς και άλλες κοινωνικές δράσεις από τη Λέσχη του μαθήματος (The Cognitive Neuroscience Social Club).

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις θα δοθούν στην πρώτη συνάντηση, την Πέμπτη 29/2 στις 17:15 (αίθουσα Α, νέο κτίριο) ή διαφορετικά εξ αποστάσεως.

Καλή συνέχεια στο εαρινό εξάμηνο,

ΛΒ Ανδρέου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 331 φορές