Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 15:20

Εαρινό Εξάμηνο - Ενημέρωση Προέδρου ΒΕΤ

Προστέθηκε από τον 

Καθώς αρκετοί διδάσκοντες δέχονται ερωτήματα από φοιτητές για το πώς θα προχωρήσει το Εαρινό εξάμηνο, θα ήθελα να ενημερώσω πως αυτό εξαρτάται από τους φοιτητές του Τμήματος.

Σε περίπτωση μη δυνατότητας πρόσβασης στις Πανεπιστημιακές κτηριακές υποδομές, όπως όταν υπάρχει κατάληψη, ο Νόμος κατευθύνει την εκπαιδευτική διαδικασία προς την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Κατά συνέπεια, οι φοιτητές, μέσω των επιλογών τους, αποφασίζουν αν θα εκπαιδευτούν δια ζώσης ή εξ αποστάσεως.

Παράταση του Εαρινού εξαμήνου δεν μπορεί να συμβεί καθώς από τις αρχές Ιουλίου ξεκινά η Πρακτική Άσκηση, η οποία δεν επιτρέπεται να συμπίπτει με εκπαιδευτικές διαδικασίες. Επομένως, όσο συνεχίζεται η κατάληψη των εκπαιδευτικών υποδομών του Τμήματος, οι διαλέξεις των μαθημάτων του Εαρινού εξαμήνου θα πραγματοποιούνται μέσω απρόσωπων τηλεπαράθυρων. Σε ότι αφορά το εργαστηριακό σκέλος των μαθημάτων, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μειωθούν ή να μην πραγματοποιηθούν εργαστηριακές ασκήσεις. Να σημειωθεί πως η εμπειρία από την εποχή της πανδημίας δείχνει, πως η έλλειψη εργαστηριακών ασκήσεων δια ζώσης δημιούργησε, σε πολλούς φοιτητές, σημαντικά προβλήματα εξοικείωσης τους με τις εργαστηριακές διαδικασίες.

Συμπερασματικά, το αν θα υποβαθμιστεί ένα πτυχίο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο εμείς οι ίδιοι, φοιτητές και διδάσκοντες, απαξιώνουμε το Πανεπιστήμιο μας, το λειτούργημά μας και τις σπουδές μας.

Πέτρος Μαραγκός

Καθηγητής Αναπτυξιακής & Αναπαραγωγικής Βιολογίας

Πρόεδρος Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών

Διαβάστηκε 1456 φορές