Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 11:57

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΕΤ (ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΡΙΘΜ. 335/6-02-2024) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Προστέθηκε από την 

Η Συνέλευση του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών θεωρεί ότι η αναφορά του ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης σε «δεσμία αρμοδιότητα της Συγκλήτου των ΑΕΙ ανάγεται (…) στην υποχρέωσή της να συμμορφώνεται προς τις κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες που δίνονται από την εποπτεύουσα αρχή της» συνιστά ευθεία αμφισβήτηση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ  και έρχεται σε αντίθεση με το αναγνωρισμένο δικαίωμα και ευθύνη κάθε δημόσιου λειτουργού ακαδημαϊκού/ής δασκάλου/ας να καθορίζει τον τρόπο διδασκαλίας και αξιολόγησης των φοιτητών/τριών στο μάθημα που είναι υπεύθυνος/η.

Αποτελεί θέμα στοιχειώδους ακαδημαϊκής ελευθερίας και κυρίως θέμα ακαδημαϊκής δεοντολογίας να επιβάλλεται στους διδάσκοντες «συμμόρφωση» σε ζητήματα καθαρά ακαδημαϊκού χαρακτήρα. Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης οι οποίοι οφείλουν να προασπίσουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητά τους.

Με δεδομένη ωστόσο την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για διεξαγωγή των εξετάσεων με μεθόδους σύγχρονης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την ανάγκη συμμόρφωσης με τις προθεσμίες έναρξης του ακαδημαϊκού εξαμήνου και το αίτημα των φοιτητών να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος, η Συνέλευση του Τμήματος ΒΕΤ στη συνεδρία της αριθ. 335/ 6-02-2024 αποφάσισε να προχωρήσει στην εξέταση των μαθημάτων τα οποία δεν έχουν ως σήμερα εξεταστεί λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με μεθόδους διαδικτυακής εξ αποστάσεως εξέτασης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε.

Λεπτομερείς οδηγίες για κάθε εξεταζόμενο μάθημα θα δοθούν από τους εκάστοτε διδάσκοντες στο ecourse.

Διαβάστηκε 757 φορές