Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 23:11

Κάλεσμα για προσφορά καλοκαιρινής εθελοντικής εργασίας στους βιοτόπους των μεγάλων σαρκοφάγων της Ελλάδας

Προστέθηκε από τον 

Η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ καλεί όσους φοιτητές του τμήματος ΒΕΤ επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά σε εργασίες πεδίου κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών που αφορούν την παρακολούθηση της πληθυσμιακής κατάστασης και της κατάστασης διατήρησης των μεγάλων σαρκοφάγων της Ελλάδας (με έμφαση στον λύκο).
❖ Οι εργασίες πεδίου και καταγραφής των μεγάλων σαρκοφάγων, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται η εθελοντική εργασία θα πραγματοποιηθεί τους μήνες από Ιούνιο έως και Οκτώβριο 2023 και θα περιλαμβάνουν 5 δειγματοληψίες διάρκειας 22 ημερών ανά μήνα. Κάθε εθελοντής θα μπορεί να δηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής για όσες δειγματοληπτικές περιόδους επιθυμεί. Οι εργασίες Θα πραγματοποιηθούν σε δειγματοληπτικές επιφάνειες σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα σε βιοτόπους των μεγάλων σαρκοφάγων σε ορεινές, ημιορεινές και αγροτικές περιοχές.
❖ Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και σε περιοχές του δικτύου NATURA2000 και να εξοικειωθούν με τεχνικές και μεθόδους καταγραφής της παρουσίας και υπολογισμού των πυκνοτήτων των μεγάλων σαρκοφάγων όπως για παράδειγμα η χρήση αυτόματων φωτογραφικών καταγραφικών διατάξεων, η διενέργεια διαδρομών για την αναγνώριση και χαρτογράφηση βιοδηλωτικών ενδείξεων παρουσίας των ειδών καθώς και οι ακουστικές καταγραφές. Ο ρόλος τους θα είναι στο να βοηθούν και να υποστηρίζουν την ομάδα πεδίου του προγράμματος συμμετέχοντας ενεργά στις δειγματοληψίες.
❖ Για την εθελοντική συμμετοχή στις συγκεκριμένες εργασίες χρειάζεται καλή ικανότητα επικοινωνίας και διάθεση για συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αγάπη για την φύση καθώς και στοιχειώδης εξοπλισμός για κίνηση στο βουνό (ορειβατικά παπούτσια, κατάλληλος ρουχισμός υπαίθρου, υπνόσακος, σκηνή κ.α). Η κατοχή διπλώματος οδήγησης Β’ κατηγορίας (δίπλωμα αυτοκινήτου) είναι επιθυμητή.
❖ Τα έξοδα διαμονής, μετακίνησης και διατροφής καλύπτονται από το πρόγραμμα ενώ θα παρέχεται και ασφάλιση για το διάστημα παροχής της εθελοντικής εργασίας
❖ Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το αντικείμενο της εθελοντικής εργασίας και να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δρ. Ηλιόπουλο Γιώργο στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 476 φορές