Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 14:18

Εσπερίδα με θέμα την Ενέργεια

Προστέθηκε από τον 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στο συλλογικό Ευρωπαϊκό στόχο της επιτυχούς και βιώσιμης μετάβασης σε μια οικονομία κλιματικής ουδετερότητας έως το έτος 2050, καθοριστικής σημασίας κρίνεται η δημιουργία ενός οδικού Χάρτη για τα θέματα του Κλίματος και της Ενέργειας. Ο καθορισμός του βέλτιστου μείγματος διάρθρωσης και εξέλιξης του ενεργειακού συστήματος για την επίτευξη συγκεκριμένων κλιματικών στόχων είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, καθώς σημαντικές προοπτικές ανοίγονται για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα με το μερίδιό τους στο ενεργειακό μείγμα να αυξάνεται σταθερά.

Ο ΠΑΛΑΣΕ (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας), ο μοναδικός σταθμός πεδίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα ΒΕΤ, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εσπερίδα, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής θα παρουσιάσουν, με εκλαϊκευμένο τρόπο, τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα ανοίγοντας έτσι τον δημόσιο διάλογο. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στο energy-BET.net.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, της Ζωσιμαίας Παιδαγωγική Ακαδημία (Λεωφόρος Δωδώνης 6) την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 με ώρα έναρξης 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ConferenceLogo

 

 

Διαβάστηκε 483 φορές