Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 14:17

Μήνυμα προς τους φοιτητές του Τμήματος Σημαντικό

Προστέθηκε από τον 

Αγαπητοί φοιτητές,

δεδομένου ότι το εξάμηνο οδεύει προς τη λήξη του, μπορούμε να βγάλουμε το ασφαλές συμπέρασμα ότι η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στο Τμήμα μας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτό οφείλεται κυρίως στην υποδειγματική υπευθυνότητα που δείξατε, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Τμήματος, σε ότι αφορά τον εμβολιασμό σας και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλου του προσωπικού του Τμήματος ΒΕΤ.

Δυστυχώς όμως η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Επιπλέον, με τη νέα χρονιά, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που φέρνει το στέλεχος Ο του κορονοϊού. Όπως δείχνουν τα πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα, η νόσος Covid-19 θα είναι πλέον πιο μεταδοτική. Επίσης, θα απαιτείται τρίτη, αναμνηστική, δόση εμβολιασμού για τον περιορισμό της διασποράς και της νόσησης. Κατά συνέπεια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να διαταραχθεί τόσο η εξεταστική περίοδος του Χειμερινού εξαμήνου, με νοσούντες φοιτητές να μην μπορούν να προσέλθουν στις αίθουσες εξετάσεων, όσο και η πορεία του Εαρινού εξαμήνου. Η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ενδεχόμενα είναι να εμβολιαστούμε με την αναμνηστική δόση του εμβολίου, αμέσως μόλις μας το επιτρέψει η ψηφιακή πλατφόρμα εμβολιασμού, 3 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου ή δύο μήνες μετά την πρώτη δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

Αν φοιτητές και προσωπικό εμβολιαστούμε και παράλληλα συνεχίσουμε να τηρούμε βασικά υγειονομικά μέτρα, τόσο στους χώρους του Πανεπιστημίου, όσο και στην προσωπική μας ζωή, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ακαδημαϊκή χρονιά χωρίς προβλήματα και αναταράξεις.

Εύχομαι χαρούμενες γιορτές σε όλους!

Πέτρος Μαραγκός

Διαβάστηκε 1877 φορές