Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 19:00

Απολογισμός εκπαιδευτικής δράσης για τον εγκέφαλο

Προστέθηκε από την 

Η Λέσχη του μαθήματος της Γνωστικής Νευροεπιστήμης ανταποκρίθηκε σε ανοιχτό κάλεσμα της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών προς τα μέλη της για συμμετοχή σε δράσεις στα πλαίσια της εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο (15-21 Μαρτίου).

Η πρόταση έγινε δεκτή και αφορούσε εκπαιδευτική δράση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το online event πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Μαρτίου (MS Teams) με τη συμμετοχή φοιτητών κατά κύριο λόγο του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και φοιτητών από τα Τμήματα Χημείας και Ιστορίας-Αρχαιολογίας στα οποία διδάσκει η επιβλέπουσα.

Η συνάντηση λειτούργησε ως ένα άτυπο περιβάλλον μάθησης (non-formal educational environment) συνδυάζοντας έτσι τα πεδία της γνωστικής νευροεπιστήμης και της διδακτικής των επιστημών. Ολοκληρώνοντας τη δράση οι συμμετέχοντες έλεγξαν την κατανόησή τους στο αντικείμενο που παρουσιάστηκε απαντώντας σε ερωτήσεις και καταθέτοντας τις δικές τους απορίες και σκέψεις.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική εμπειρία για το ενδιαφέρον τους να προάγουν τον ενθουσιασμό και την επιστημονική εγγραμματοσύνη σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

ΛΒ Ανδρέου

Διαβάστηκε 924 φορές