Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 16:11

Λέσχη συζήτησης των φοιτητών της Γνωστικής Νευροεπιστήμης

Προστέθηκε από την 

Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου 2020, φοιτητές/τριες του μαθήματος της Γνωστικής Νευροεπιστήμης εγκαινίασαν και λειτούργησαν Λέσχη συζήτησης με τίτλο "The Cognitive Neuroscience Social Club".

Οι συζητήσεις έλαβαν χώρα διαδικτυακά (Κυριακές, 6-9μμ) και αφορούσαν θέματα από την επικαιρότητα και τα ενδιαφέροντα των φοιτητών/τριων. Οι παρουσιάσεις περιελάμβαναν οπτικοακουστικό υλικό, άρθρα από την ειδησεογραφία, καλλιτεχνικά πονήματα των φοιτητών κ.α.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η ιστορία των φυλετικών διακρίσεων εις βάρος των Αφροαμερικανών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, η επικοινωνία της επιστήμης με έμφαση και αφορμή την πανδημία, η πυρηνική καταστροφή στο Chernobyl και η πυρηνική ενέργεια, οι διαστάσεις του πολέμου στη Συρία (μέσω προσωπικής αφήγησης), οι αναπαραστάσεις της γυναίκας στον κινηματογράφο που προωθούν την έμφυλη βία, η χονδροφοβία (fat-phobia & body-shaming), ενδιαφέροντα σπορ, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και βιβλία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη φοιτήτρια Νατάσα Χατζηευστρατιάδου που ανέλαβε την προετοιμασία των ομιλητών καθώς και τον συν-συντονισμό των συζητήσεων έτσι ώστε να αποτελέσουν ασφαλή χώρο για επικοινωνία και έκφραση.

Τέλος, να ευχαριστήσω τους φοιτητές/τριες που συμμετείχαν, για τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον τους να προσεγγίσουμε την πρόκληση του διπόλου επικοινωνίας και εγγύτητας (communication & proximity) στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση αυτού του εξαμήνου.

ΛΒ Ανδρέου

Διαβάστηκε 1374 φορές