Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 14:27

DNA barcoding για το περιβάλλον

Προστέθηκε από τον 

 Το Εργαστήριο Οικολογίας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, σας προσκαλεί σε εκδήλωση που διοργανώνουμε, με τίτλο

«Χρήση γονιδιωματικών προσεγγίσεων για την παρακολούθηση του παράνομου εμπορίου φαρμακευτικών φυτών ή προστατευμένων ορχιδεών και για την ανίχνευση νοθεύσεων στα τρόφιμα»

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι Professor Hugo de Boer (University of Oslo), Bastien Anthoons και Δρ Παναγιώτης Μαδέσης (ΕΚΕΤΑ).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση και η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο οι σύγχρονες μοριακές τεχνικές, όπως το DNA barcoding και metabarcoding μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την ιχνηλασιμότητα, την πιστοποίηση, τον έλεγχο ποιότητας και τον περιορισμό του παράτυπου εμπορίου φαρμακευτικών φυτώνή προστατευμένων ορχιδεών, τροφίμων και φυσικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «INCREdible - Δίκτυα Καινοτομίας για τον φελλό, το ρετσίνι και τα εδώδιμα μη ξυλώδη Δασικά Προϊόντα της Μεσογειακής Λεκάνης».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γ στο καινούριο κτίριο ΒΕΤ, στις 31/1/2020 και ώρα 5μμ.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο και εδώ.

Διαβάστηκε 1213 φορές