Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 13:15

Θέσεις εργασίας για ερπετολογική έρευνα - ΕΛΕΡΠΕ

Προστέθηκε από τον 

Η Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία με χαρά ανακοινώνει την έναρξη του έργου «Γνωρίζονταςκαι προστατεύοντας τη βιοποικιλότητα: Καταγραφήκαι αποτύπωση της ελληνικής ερπετοπανίδας – Διάδοση και διάχυση των αποτελεσμάτων στην κοινωνία των πολιτών». Το έργο αυτό χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Δράσεις 2018», Άξονας «Καινοτόμες Δράσεις», Μέτρο «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες», Υπομέτρο «A.4.2. Καταγραφή, παρακολούθηση, διατήρηση, προστασία και αποκατάσταση της βιοποικιλότητας».

Στο πλαίσιο αυτού του έργου προβλέπεται η διενέργεια νέων, μικρής κλίμακας αλλά στοχευμένων, καταγραφών πεδίου σε εντοπισμένες   περιοχές με σημαντικά κενά στην πληροφορία. Οι ερευνητές πεδίου θα καθοδηγηθούν από την Ομάδα Συντονισμού του έργου, η οποία θα υποδείξει τα τετράγωνα 10x10 χλμ όπου θα πρέπει να στοχεύσουν οι καταγραφές πεδίου, θα παρέχει μεθοδολογικές κατευθύνσεις, και τον απαραίτητο εξοπλισμό πεδίου.

Οι περιοχές αυτές είναι ο νομός Έβρου, η Χίος, η βόρεια Πίνδος, η νότια Πίνδος, ο νομός Φθιώτιδας και ο Κιθαιρώνας.

Η συλλογή και η επεξεργασία των δεδομένων πεδίου θα πρέπει να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν το διάστημα Μάιος - Νοέμβριος 2019.

Η αμοιβή των ερευνητών που θα πραγματοποιήσουν τις εργασίες πεδίου θα υπολογιστεί στη βάση των απαραίτητων ημερών πεδίου. Επιπλέον, η ΕΛΕΡΠΕ θα καλύψει επίσης τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης (αεροπορικά εισιτήρια, ενοικίαση αυτοκινήτου 4x4 για τα ορεινά δυσπρόσιτα ενδιαιτήματα, καύσιμα ανάλογα με την περιοχή δειγματοληψιών) τους.

Η ΕΛΕΡΠΕ καλεί τα μέλη της να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στην παραπάνω δράση. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΛΕΡΠΕ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) μέχρι τις 24 Μαΐου 2019:

1) το βιογραφικό τους στα ελληνικά,

2) μια σύντομη επιστολή μιας σελίδας όπου να εξηγούν το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη εργασία και περιοχή/ές και παράλληλα να αποδεικνύουν την πρότερη εμπειρία τους από εργασία πεδίου στην περιοχή για την οποία εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για περισσότερες από μία περιοχές.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                          Η Γενική Γραμματέας

Παναγιώτης Παφίλης                                                                            Παναγιώτα Μαραγκού

Διαβάστηκε 1312 φορές