Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 17:07

«Η Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση: Μία συνεργασία ανάμεσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Βελγίου»

Προστέθηκε από την 

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το πρόγραμμα FLC DUTCH θα δοθεί ομιλία την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, από τον βιολόγο Δρ. Alexander Vrijdaghs από το Πανεπιστήμιο KULeuven (Βέλγιο). Ο Δρ. Vrijdaghs θα μας μιλήσει για την εξέλιξη και πως μελετάται στα φυτά.  Η ομιλία θα δοθεί στα Ελληνικά.
Ώρα έναρξης ομιλίας: 13:25

Όποιος συνάδελφος από το ΤΒΕΤ ενδιαφέρεται να συζητήσει περαιτέρω με τον Δρ. Vrijdaghs, μετά το πέρας της ημερίδας, μπορεί να επικοινωνήσει με την κα Ανδρέου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών στο πλαίσιο του προγράμματος εκμάθησης Ολλανδικών ‘FLC DUTCH’.

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, 8μμ:
Deze Film! Προβολή ολλανδικής ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους.
Την ταινία θα προλογίσει η συγγραφέας Νίνα Ράπη και φοιτητές, μέλη της Κ.Ο.Π.Ι.

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017, 11πμ-2μμ:
Ημερίδα με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή διάσταση στην Εκπαίδευση: Μία συνεργασία ανάμεσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Βελγίου» (δείτε αναλυτικά το επισυναπτόμενο πρόγραμμα)

Το FLC DUTCH είναι ένα πρόγραμμα «Εκμάθησης της Ολλανδικής Γλώσσας» που έχει διοργανωθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το σχολείο Heilig Hartinstituut Heverlee και το Πανεπιστήμιο KU Leuven στο Βέλγιο.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει μαθήματα Ολλανδικής γλώσσας σε επίπεδο Α1-Α2 στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ύστερα από πρόσκληση ενδιαφέροντος, υπήρξε μια πρωτοφανής προσέλευση πάνω από 300 ενδιαφερομένων. Από αυτούς έχουν επιλεγεί 150, τους οποίους και εκπαιδεύουμε μέχρι και σήμερα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω Skype από καθηγητές στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο. Επίσης, το πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος που διερευνά την αποτελεσματικότητα της εκμάθησης ξένων γλωσσών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Γενικότερα, η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της προώθησης της Ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση με κύριους στόχους:

- την προώθηση της πολυγλωσσίας,
- τη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκμάθηση ξένων γλωσσών,
- την προώθηση της διαπολιτισμικής ευαισθητοποίησης,
- την ανάπτυξη διακρατικής κινητικότητας και συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι διοργανωτές του προγράμματος,
Δρ. Θ. Τσελίγκα-Γκαζιάνη
Δρ. Λ.Β. Ανδρέου

Διαβάστηκε 1583 φορές